Mexicaans ovenpannetje

Mexicaans ovenpannetje

Vandaag weer een heerlijk receptje uit de Mexicaanse keuken. Een van mijn favoriete keukens! Ik gebruikte voor dit gerechtje mijn ovenpannetjes. Altijd leuk om iets mee te maken. Daarmee wordt het niet alleen nog lekkerder, maar ziet het er ook nog eens superleuk uit. Bijvoorbeeld leuk om te serveren als je visite hebt. Je kunt de pannetjes dan ook al eerder klaarmaken, zodat je ze alleen nog maar even voor etenstijd in de oven hoeft te doen. Eén pannetje per persoon vind ik een beetje te weinig, dus ik heb twee pannetjes per persoon gemaakt. Als je geen pannetjes hebt kun je natuurlijk ook de wraps vullen, oprollen, beetje kaas er over en afbakken in een ovenschaal in de oven. Of je verwarmt de wraps in een koekenpan, vult ze daarna met het gehaktgroentemengsel en serveert ze meteen. Mogelijkheden zat! Buen Apetito!

Benodigdheden (voor 4 personen):
8 volkoren wraps
400 gr gehakt
2 uien, gesnipperd
2 rode paprika’s, in stukjes
1 groot blik kidneybonen
1 blik mais
1-2 blikken tomatenblokjes
geraspte kaas
snufje chilipoeder
snufje kaneel
1 tl komijn
zout en peper
8 pannetjes

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Fruit de gesnipperde ui in een braadpan.
3. Kruid het gehakt met zout en peper en voeg toe aan de gefruite ui. Rul het gehakt bruin.
4. Doe de stukjes paprika er bij en bak even mee.
5. Voeg vervolgens ook de kidneybonen, mais, tomatenblokjes en kruiden (snufje chilipeper, snufje kaneel, komijn en eventueel nog wat zout en peper) toe.
6. Laat het gehaktmengsel 10 minuten sudderen.
7. Maak ondertussen de pannetjes klaar. Vet ze licht in met wat olijfolie en bekleed de 8 pannetjes met een wrap.
8. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps.
9. Bestrooi de gevulde wraps met een beetje geraspte kaas en zet de pannetjes 10-15 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is).

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

Vandaag deel ik een vegetarisch recept van Shakshuka met jullie, aangezien het de Nationale Week Zonder Vlees is. Deze week is ingesteld om Nederlanders bewuster te maken van hun vleesconsumptie. Wist je dat je met een weekje zonder vlees de hoeveelheid water bespaart van maar liefst […]

Thaise gele curry

Thaise gele curry

Curry, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Na de rode en groene curry, nu een receptje voor gele curry. Gele curry smaakt een beetje naar kip kerrie, maar dan wat pittiger. Ik heb een erg lekkere kruidenpasta gevonden van fair trade, waarmee je een […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *