Marokkaanse Kip Tajine

Benodigdheden (voor 4 personen):
400 gr kipfilet, in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
1-2 courgettes, in stukjes
1 grote winterpeen, in kleine stukjes
300 gr couscous
1 teentje knoflook, geperst
2 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl kaneel
2 tl paprikapoeder
6 tomaten in stukjes of 1,5 blik tomatenblokjes (400 + 200 gram)
handje verse peterselie
zout en peper

Bereiding:
1. Fruit de gesnipperde ui met een scheutje olijfolie in een hapjespan.
2. Voeg de kipfilet toe, samen met alle kruiden (knoflook, kurkuma, komijn, kaneel, paprikapoeder, zout en peper). Bak de kipfiletblokjes rondom bruin.
3. Voeg de courgette en winterpeen toe en bak even mee.
4. Roer de tomatenblokjes door het geheel en laat het geheel 15-20 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
5. Maak ondertussen de couscous klaar. Kook 330 mililiter water in een pan. Als het water kookt zet je het vuur laag en voeg je de couscous toe. Laat de couscous in 3 minuten gaar koken met het deksel op de pan. Roer vervolgens met een vork door de couscous. Voeg nog wat olijfolie, zout en peper toe.

Serveer de kiptajine met de couscous en strooi er wat verse peterselie over.

0/5 (0 Reviews)