Kippenstoof met bier

 

Benodigdheden (voor 4 personen):

400 gram kipfilets, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 prei, in plakjes
1 winterpeen, in stukjes
evt champignons, in plakjes
100 gr spekjes
1 flesje (ongeveer 250 ml) donker bier (bijvoorbeeld kasteelbier, leffe of grimbergen)
2 tl tijm
2 tl peterselie
1 laurierblaadje
scheutje water

Bereiding:

  1. Smelt een flinke klont boter in een braadpan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
  2. Voeg de spekjes toe en bak deze kort mee.
  3. Bestrooi de kipfiletstukjes met zout en peper en bak ook deze vervolgens mee.
  4. Bak vervolgens ook de prei, winterpeen en eventueel champignons mee.
  5. Blus het geheel af met bier.
  6. Voeg de kruiden toe (peterselie, tijm en laurierblaadje) en een scheutje water.
  7. Breng aan de kook en laat 20 minuten stoven. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.

Variatietip:
– voeg een lepeltje mosterd toe met het toevoegen van de kruiden
– voeg een scheutje room toe, 5 minuten voor de stoof klaar is

Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

0/5 (0 Reviews)