Kippenstoof met appel en sperziebonen

Wat heb ik nodig? (voor 4 personen)

500 gram kipfilet, in grote repen
400 gram sperziebonen, gedopt en gebroken
1 ui, grof gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 appel, in stukjes
2 tl provencaalse kruiden (of 1 tl tijm en 1 tl rozemarijn)
1 el grove mosterd
1 el bloem
250 ml appelsap
1/2 bouillonblokje
zout en peper
eventueel 1 kg aardappelen

Hoe maak ik het?

  1. Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
  2. Verhit een klont roomboter in de pan en bak de kipfilet rondom bruin.
  3. Voeg de ui, knoflook, provencaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak dit even mee.
  4. Schenk de appelsap erbij en voeg het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en stoof het geheel in 30 minuten gaar.
  5. Kook ondertussen de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.
  6. Voeg 5 minuten voordat de stoof gaar is de sperziebonen en stukjes appel toe. Voeg eventueel nog wat water toe als je het mengsel te dik vindt. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer de Franse kippenstoof met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

0/5 (0 Reviews)