Kip tikka masala

 

Benodigdheden (voor 4 personen):
1 bosje verse koriander
1 grote ui, gehalveerd en in dunne plakjes
1 stuk gember, in dunne plakjes
3 el Curry kruidenpasta Tikka Masala van Patak of zelfgemaakte Curry kruidenpasta
3 kipfilets, in dikke reepjes
5 trostomaten in kleine stukjes of 1 blik tomatenstukjes (400 gr)
1 blik kokosmelk, 400 ml
evt paar lepels kwark en handje geschaafde amandelen
300 gr (basmati)rijst en/of 8 naanbroodjes

Bereiding:
1. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn.
2. Zet een grote braadpan op matig tot hoog vuur en doe er een paar scheuten olie en een klontje boter in. Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes erbij. Bak de uien glazig in 5-10 minuten op matig vuur.
3. Voeg de kruidenpasta en de reepjes kipfilet erbij. Bak deze kort even aan. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. 4. Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Controleer de curry regelmatig. Voeg nog wat water toe als je de curry dunner wilt, of anders wat bloem of bindmiddel als je de saus wat dikker wilt maken.

Serveer de curry met de korianderblaadjes en eventueel een paar lepels kwark en geschaafde amandelen. Lekker met basmatirijst en/of gebakken naanbroodjes.

 

0/5 (0 Reviews)

2 reacties op “Kip tikka masala”

  • Heb m vanavond gemaakt, was heerlijk. Ik had de currypasta van Conimex, kon geen andere vinden. Geef Tikka Masala, maar met deze was het gerecht ook heerlijk.
    Voor ons een blijvertje!
    Ga meer gerechten uitproberen van deze site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *