Benodigdheden (voor 4 personen):
- 400 gr kip, in stukjes
- 400 gr mihoen of noedels
- 700-800 gr gesneden Chinese wokgroente (of 2 rode paprika’s (in stukjes), 1 grote prei (in ringetjes) en een bakje tauge)
- wok- of olijfolie
Ingrediënten woksaus:
- 1 teentje knoflook, geperst of fijn gesneden
- 3 tl komijnpoeder
- 4 a 5 el sojasaus (zonder suiker) bijvoorbeeld Kikoman
- 2 tl agavesiroop of honing
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el sesamolie
- 1 tl tijm
- peper (naar smaak)
Bereiding:
1. Bereid de mihoen of noedels volgens de verpakking.
2. Bak de kip in een scheutje wok- of olijfolie op hoog vuur, rondom bruin.
4. Voeg de ingrediënten toe voor de woksaus en schep alles goed door elkaar.
5. Voeg tot slot de groenten toe en wok deze nog 10 minuten mee.
Serveer het wokgerecht met de mihoen of noedels.
Ik hou ook erg van wokken maar ik heb een allergie! Lactose intolerantie en Spastiche Darm simdroom..!! Ik hoop dat ik nu zelf voort sausjes zonder melk kan maken..!? Gegroet Anita
Vervelend voor je Anita. Hopelijk heb je wat aan de receptjes op mijn site!
Even een vraagje als uk het recept zo lees laat u de knoflook na het roerbakken op hoge temp in de wok zitten en voegt u de overige ingrediënten toe ? Maar verbrand de knoflook dan niet?? Waardoor die dan bitter wordt?? Is het mischien handiger om die er even uit te halen en uit te laten lekken op een stukje keukenpapier en later weer toe toevoegen? Vriendelijke groet janneke langerak
Hoi Janneke,
Met knoflook moet je inderdaad oppassen dat het niet verbrand. Je kunt het ook wat later toevoegen of er even uithalen en later weer toevoegen.
Groetjes, Carolien