Kip en mihoen in gezonde woksaus

Kip en mihoen in gezonde woksaus

Wokken..lekker, gezond en makkelijk! En om het nog gezonder te maken.. de woksaus maak je gewoon zelf! Zelfgemaakte woksaus dus. Misschien moet je de eerste keer een aantal kruiden en ingrediënten extra aanschaffen, maar voortaan maak je in een paar minuten je eigen gezonde woksaus. De woksaus is lekker met bijvoorbeeld kip, groenten en mihoen.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 400 gr. kip, in stukjes
  • 400 gr. mihoen of noedels
  • 700-800 gr. gesneden Chinese wokgroente (of 2 rode paprika’s (in stukjes), 1 grote prei (in ringetjes) en een bakje tauge)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • wok- of olijfolie

Ingrediënten woksaus (koolhydraatarm):

  • 2 tl korianderpoeder
  • 3 tl komijnpoeder
  • flinke scheut sojasaus (zonder suiker) bijv. Kikoman Sojasaus
  • scheutje citroensap
  • 2 tl agavesiroop of 2 tl honing (voor koolhydraatarm is het nog beter om wat zoetstof te gebruiken)
  • 1 tl gemberpoeder of 1 gemberbolletje in hele fijne stukjes
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl tijm
  • peper (naar smaak)

Bereiding:

  1. Bereid de mihoen of noedels volgens de verpakking.
  2. Bak in een wokpan de knoflook in een scheutje wok- of olijfolie op hoog vuur.
  3. Voeg de kip toe en wok deze aan alle kanten bruin.
  4. Voeg de ingrediënten toe voor de woksaus en schep alles goed door elkaar.
  5. Voeg tot slot de groenten toe en wok deze nog 10 minuten mee.
  6. Serveer het wokgerecht met de mihoen of noedels.
3.4/5 (55 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Aziatische kip met paprika en bleekselderij

Aziatische kip met paprika en bleekselderij

Vandaag deel ik een receptje met jullie van een heerlijk Aziatisch gerechtje: Aziatische kip! Dit gerecht is gezond, calorie-arm, budgetproof en ontzettend lekker! O ja en het is ook nog eens lekker snel gemaakt. Ideaal voor een doordeweekse dag waarop je nog een hoop te […]

Roerbakgroenten met honingkip op Oosterse wijze

Roerbakgroenten met honingkip op Oosterse wijze

Vandaag een recept voor heerlijke roerbakgroenten met honingkip op Oosterse wijze. Honing is niet alleen lekker in de thee of door de kwark, maar je kunt ook er ook prima mee roerbakken. Bij de kip teriyaki gebruik ik altijd een honing om een mooi glanzend […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *