Kip jambalaya

kip jambalaya

Benodigdheden (voor 4 personen):
2 kipfilets, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
1 bak champignons, in plakjes
2 tomaten, in blokjes
2 tenen knoflook, geperst
75 gr chorizo, in plakjes
1 eetlepel cajunkruiden
250 gr rijst
1 blik gepelde tomaten
500 ml kippenbouillon

Bereiding (15 minuten voorbereiding, 35 minuten koken):
1. Verhit olijfolie in een braadpan met deksel en bak de kip rondom bruin met de cajunkruiden en knoflook. Haal de kip uit de pan en hou even apart.
2. Bak de ui in de pan tot deze glazig is. Voeg de chorizo, champignons en paprika toe en bak even mee.
3. Voeg de kip weer toe. Voeg de rijst, het blik gepelde tomaten en bouillon er bij en roer door. Laat het geheel in 25 minuten gaar worden met de deksel op de pan. Roer af en toe even door.
4. Voeg 3 minuten voor het einde de verse tomaten toe.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *