Kip-champignonragout (met sperziebonen en rijst)

 

Benodigdheden (voor 4 personen):

400 gram kipfilet, in blokjes
1 bakje champignons, in vieren
75 gram roomboter
75 gram bloem
750 ml kippenbouillon
klein scheutje ketjap manis
peper en zout
350 gram rijst
400 gram sperziebonen

Bereiding:

1. Kook de rijst volgens de verpakking. Dop de sperziebonen en kook ze gaar in 20 minuten.
2. Bak de kipfilet in een hapjespan rondom bruin met een klein klontje boter.
3. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze even mee.
4. Giet een klein scheutje ketjap manis bij het mengsel.
4. Voeg de roomboter toe en vervolgens de bloem, onder constant roeren.
5. Giet vervolgens de kippenbouillon in gedeeltes erbij, zodat er een gladde dikke saus ontstaat.
6. Laat het geheel warm worden en voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

Serveer de kip-champignonragout met de sperziebonen en de rijst.

Tip:
Je kunt deze kip-champignongragout natuurlijk ook serveren als hapje in een pastei-bakje.

0/5 (0 Reviews)