Kabeljauw met pestokorst


Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 4 stukken kabeljauw
  • 8 el pesto (recept zelfgemaakte pesto)
  • 3 zongedroogde tomaten, in stukjes of 8 cherrytomaatjes
  • extra vierge olijfolie
  • handje pijnboompitjes
  • 400 gr broccoli, in stukjes
  • 300 gr verse pasta
  • citroensap
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de stukken kabeljauw in een ovenschaal. Bestrijk ze met 2 eetlepels pesto. (Voor een krokante korst meng je de pesto met wat paneermeel of beschuitkruimels).
  3. Verdeel de zongedroogde tomaatjes of cherrytomaatjes er over heen.Giet er 2 of 3 eetlepels olijfolie er over heen en eventueel nog wat pijnboompitjes.
  4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kabeljauwfilet in 15-20 minuten gaar.
  5. Kook ondertussen de broccoli gaar in 10 minuten en giet af als deze gaar is.
  6. Kook de verse pasta gaar in ongeveer 4 minuten. Schep de rest van de zelfgemaakte pesto door de pasta en een aantal druppels citroensap.

Serveer de kabeljauw met de broccoli en pasta.

0/5 (0 Reviews)