Kaasfondue met Alphenaer mini-brie

Kaasfondue met Alphenaer mini-brie

Als echte kaasliefhebber ben ik ook dol op kaasfondue. Heerlijk allemaal van die kleine hapjes dippen in een pannetje gesmolten kaas. Ik doe het alleen bijna nooit, want ik heb geen kaasfondue-pannetje en mijn man houdt niet van kaasfonduen. Maar pas had ik ineens een geniaal idee. Ik had nog een rondje brie in de koelkast liggen en ik heb al een aantal keer voorbij zien komen dat je zo’n kaasje ook in de oven kunt doen. Dus heb ik een heerlijk eenpersoons kaasfondue gemaakt. Lekker als avondeten, maar ook leuk op een gezellige avond met elkaar zoals oudejaarsavond.

 

Ik gebruikte voor mijn kaasfondue de mini-geitenbrie met fenegriek van Alphenaer. Een heerlijke romige kaas met een walnoot-achtige smaak door de fenegriek. Het houten bakje wat er om heen zit kun je gewoon gebruiken in de oven. Vul je brie met kruiden en knoflook, besprenkel met wat witte wijn en laat de oven de rest doen. De binnenkant smelt helemaal, dus daardoor kun je lekker dippen.

Je kunt van alles gebruiken om in je kaasfondue te dippen. Omdat dit een spontane kaasfondue was gebruikte ik wat ik nog had liggen: stokbrood, komkommer, tomaat en wortel. Maar ook champignons, paprika, broccoliroosjes, gehaktballetjes of stukjes aardappel zijn lekker om mee te dippen.

Als je met meer personen wilt kaasfonduen kun je uiteraard ook meerdere soorten kaasjes kopen.

Wat heb je nodig? (voor 1 -2 personen)

 • mini-brie van Alphenaer
 • 1 grote teen knoflook
 • verse tijm
 • scheutje witte wijn
 • stokbrood
 • rauwkost
 • andere dingen die je lekker vind om te dippen

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Verwijder het papier wat om de brie zit en doe terug in het houten bakje.
 3. Snij de teen knoflook in vieren en steek in de kaas.
 4. Leg wat takjes tijm op de brie en giet een scheutje wijn er over heen.
 5. Zet het kaasje 20 minuten in de oven.
 6. Bereid ondertussen de ingredienten die je gaat gebruiken om te dippen.

Serveer het kaasje op een houten plank met de dippers er naast.

3/5 (1 Review)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *