Italiaans gevulde zoete aardappel

Benodigdheden (voor 4 personen):
4 zoete aardappels
200 gram kipfilet, in kleine blokjes
1 courgette, geraspt
1 paprika, in kleine blokjes
2 handjes geraspte parmezaanse kaas
paprikapoeder
zout en peper

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Snij en rasp de ingredienten.
3. Borstel de aardappels goed schoon en prik ze rondom in met een vork.
4. Pof de aardappels in de oven (drie kwartier op 175 graden) of in de magnetron (per aardappel 2 x 4 minuten voor elke kant op 700 watt).
5. Kruid de kipfiletblokjes met paprikapoeder, zout en peper.
6. Bak de kipfiletblokjes in een scheutje olijfolie.
7. Voeg de courgette en paprika toe en bak even mee.
8. Snij de aardappels in en schep eventueel wat aardappel er uit.
9. Doe de aardappels in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel.
10. Bestrooi de aardappels met de geraspte kaas.
11. Bak de gevulde aardappels af in 15 a 20 minuten op 175 graden.

0/5 (0 Reviews)