Overheerlijke Indische ajam pedis (hete kip)

Overheerlijke Indische ajam pedis (hete kip)

Vandaag weer een recept uit de Indische keuken, namelijk Ajam Pedis. Even een feitje over de Indische keuken, deze keuken is een samensmelting van de Indonesische, Chinese en Europese keuken. In de Indische keuken zijn veel vegetarische gerechten te vinden (zoals de sambal goreng telor van vorige week), maar ook veel gerechten met kip en varkensvlees.

Omdat ik zo min mogelijk varken eet probeer ik vooral de vegetarische en kipgerechten uit. Het gerecht wat ik deze week met jullie wil delen is ajam pedis, oftewel hete kip. Omdat je zelf het kruidenmengsel maakt kun je dus ook zelf bepalen hoe pittig je de saus maakt.

Door de combi van al deze kruiden geef je het gerecht de authentieke Indonesische smaak. Serveer de ajam pedis op een broodje met sla en komkommer of met rijst en wokgroenten of komkommer. Of maak het als bijgerecht op een Indische rijsttafel. Selamat makan (eet smakelijk)!

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo kipdijfilet, in grote stukken gesneden
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • stukje verse gember van 1 cm, geraspt
  • 1 a 2 eetlepels palmsuiker
  • 1 trassi-tablet
  • 4 el tomaten passata
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • zout en peper

Naar wens:

  • rijst
  • wokgroente of komkommer

Hoe maak je het?

  1. Bestrooi de stukken kipdijfilet met zout en en peper.
  2. Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de kip rondom bruin. Als de kip bruin is haal je hem uit de pan.
  3. Maak een kruidenmengsel in de vijzel met ui, knoflook, gember, sambal, suiker en de trassi.
  4. Bak het kruidenmengsel aan in dezelfde koekenpan totdat de ui zacht is geworden.
  5. Voeg de tomaten passata en geraspte citroenschil toe. Schenk een scheutje water in de pan en roer de saus een beetje los. Voeg indien nodig nog wat zout, peper of een snufje suiker toe.
  6. Doe de kip terug in de pan en schep ze even om zodat ze bedekt worden met de saus. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 25 minuten sudderen.

Serveer op een broodje met sla en komkommer of met rijst en komkommerplakjes en/of beetgare wokgroenten

3.1/5 (13 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Daging smoor: Indisch rundvlees gestoofd in ketjap

Daging smoor: Indisch rundvlees gestoofd in ketjap

Opnieuw deel ik weer een Indisch recept met jullie: Daging smoor, oftewel gestoofde rundvleesschotel. Maar dan op z’n Indisch. Een heerlijk, smaakvol en kruidig gerecht. Het gerecht is makkelijk te maken. Het enige nadeel is dat je wel even geduld hebben, want het gerecht heeft […]

Indische Sambal goreng telor

Indische Sambal goreng telor

Een nieuw Indisch recept wat ik met jullie wil delen vandaag is sambal goreng telor. Vooral mijn man is gek op Indische gerechten en vraagt me geregeld of we iets nieuws uit kunnen proberen uit de Indische keuken. Daarom deze sambal goreng telor en het […]



1 reactie op “Overheerlijke Indische ajam pedis (hete kip)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *