Hummus

IMG_20150630_095702

Benodigdheden:
250 gram kikkererwten uit blik (of 150 gram gedroogde erwten een nacht laten weken en daarna 1 uurtje koken)
3 eetlepels tahin (sesampasta)
1 of 2 teentjes geperste knoflook
2 el kwark
2 el olijfolie extra vierge
1 uitgeperste citroen
1 theelepel komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
snuf chilipoeder
peper en zout

Bereiding:
1. Voeg de kikkererwten, tahin, knoflook, citroensoep, olijfolie, kwark en kruiden bij elkaar in een kom.
2. Pureer het geheel met de staafmixer.
3. Voeg evt nog wat water of kookvocht toe als de hummus te droog is.
4. Schep de hummus in een kom maak af met een snuf paprikapoeder en een toefje peterselie.

De hummus is in een afgesloten bakje 3-5 dagen houdbaar in de koelkast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *