Hartige taart met spinazie, tomaat en geitenkaas

Benodigdheden (voor 3 a 4 personen):
7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (van het merk Tante Fanny of Koopmans)
1 ui
1 teen knoflook
500 gram spinazie
5 tomaten
4 eieren
100 ml (kook)room
100 gr geraspte kaas
verse geitenkaas
1 beschuit of handje paneermeel

Bereiding (15 min bereidingstijd, 30-40 min oventijd):
Verwarm de oven voor op 200 C. Laat de bladerdeegplakjes even ontdooien. Kluts de eieren door elkaar en voeg de kookroom en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Snij 3 tomaten in blokjes en 1 tomaat in plakjes.

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg steeds een handje spinazie toe, tot de spinazie enigszins geslonken is. Voeg daarna de blokjes tomaten toe en bak even mee. Doe het mengsel in een vergiet om het vocht er uit te laten lopen.

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en langs de randen en prik er met een vork wat gaatjes in. Verkruimel de beschuit tot fijne kruimels en strooi de de kruimels (of handje paneermeel) over de bodem bladerdeeg. Verdeel het spinaziemengsel over de bodem en vervolgens het eimengsel. Bedek de taart met plakjes tomaat en verbrokkelde stukjes geitenkaas. Bak de taart in 30-40 minuten gaar in de oven.

4/5 (1 Review)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *