Griekse pita’s met gyros en tzatziki

 

Wat heb je nodig?

4 grote pita’s
350 gram reepjes vlees (kipdijfilet in reepjes met 2 tl paprikapoeder, 2 tl tijm, 2 tl komijn, 1 tl chilipoeder, 2 tl knoflookpoeder + een snufje peper en zout)
1 komkommer
aantal tomaatjes
5 lepels griekse yoghurt
1 klein teentje knoflook, geperst
peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm eventueel de over voor voor de pita’s.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten er uit. Snij een groot deel van de komkommer in plakjes. Rasp het overige deel met een grove rasp.
  3. Meng de geraspte komkommer met Griekse yoghurt, de knoflook. Breng de tzatziki op smaak met peper.
  4. Snij de tomaten in plakjes en doe deze in een schaaltje met de plakjes komkommer.
  5. Bereid de pitabroodjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. Bak ondertussen de reepjes vlees in een hapjespan op hoog vuur gaar (in ongeveer 5 minuten). Schep regelmatig om.
  7. Serveer de pitabroodjes met vlees, tzatziki, komkommer en tomaat.
0/5 (0 Reviews)