Frisse tonijnburger met ravigottesaus

Frisse tonijnburger met ravigottesaus

Nog net voor het weekend deel ik met jullie een recept voor een tonijnburger met ravigottesaus. Visburgers zijn misschien niet zo bekend, maar ze zijn makkelijk te maken en erg lekker. Prima voor op de vrijdagavond als je iets lekkers, makkelijks en gezonds wil eten.

Een blikje tonijn heb ik altijd wel in huis, maar ik had er nog nooit een burger van gemaakt. Ik dacht eerst dat hij misschien uit elkaar zou vallen, maar de structuur is prima om er een burger van te maken. Een tonijnburger is heerlijk op een broodje met wat rauwkost en een lekkere topping. Ook als vleesvervanger voor bij het avondeten is een tonijnburger lekker!

Als topping heb ik gekozen voor ravigottesaus, omdat ik dat een lekkere combi vind. Maar alleen een beetje mayonaise (of een andere topping) kan natuurlijk ook.

Wat heb je nodig? (voor 2 burgers)

Voor de burger

  • 1 blikje tonijn van Princes
  • 1 eiwit
  • 2 el paneermeel
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • citroenrasp
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl bieslook
  • zout en peper

Voor de ravigottesaus

  • 3 el kwark
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 augurk, heel fijn gehakt
  • 1/4 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 1 tl peterselie

Overige ingrediënten:

  • 2 broodjes
  • krop sla
  • komkommer, in linten
  • tomaat, in plakken

Hoe maak je het?

  1. Doe de ingrediënten voor de burgers in een kom en kneed of maal goed door elkaar. Verdeel het mengsel in tweeën en maak er burgers van.
  2. Doe ook de ingrediënten voor de ravigottesaus in een kom en roer met een lepel even door.
  3. Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak de tonijnburgers aan beide kanten gaar en bruin (per kant 3 minuten is ongeveer voldoende).
  4. Beleg de broodjes met een blaadje sla, leg de tonijnburger er op en beleg tot slot met komkommer, augurk, tomaat en ravigottesaus.
0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Makreelquiche met paprika en prei

Makreelquiche met paprika en prei

Voor het tweede recept met vis uit de oven voor Princes, maakte ik deze makreelquiche met paprika en prei. Het is al weer even geleden dat ik een quiche maakte, omdat ik door de weeks niet altijd de tijd heb om taart te maken en […]

Picknick recept: Wraps & bagels met tonijn

Picknick recept: Wraps & bagels met tonijn

Vandaag een picknick recept voor bagels met tonijnsalade en wraps met vitello tonnato. Twee heerlijke lunch-gerechtjes met tonijn. Deze gerechtjes zijn superleuk om mee te nemen als je gaat picknicken. Vandaag is het tegen de verwachting in lekker weer, dus wie weet gebruik jij zo’n […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *