In Nederland ontbijten en luchen veel mensen met brood. Snel en makkelijk klaar te maken. Brood is echter helemaal niet zo gezond als je zou denken. Een broodmaaltijd zorgt voor veel calorieen en weinig gevarieerde voedingsstoffen.
Ontbijten doe ik al lang niet meer met brood, omdat ik een havermoutsmoothie of kwark met havermout en fruit veel lekkerder en net zo makkelijk vind. Lunchen zonder brood vind ik wat ingewikkelder, maar mijn goede voornemen is om komende weken het brood even te laten staan en te vervangen door andere lekkere dingen.
Bijvoorbeeld een gevulde soep, omelet of een salade. Deze recepten wil ik uiteraard ook graag met jullie delen, dus komende weken staat zout en peper in het teken van lunch-recepten. Vandaag een recept voor: ei-wrap met huttenkase en basilicum
PS: Als je toch liever luncht met brood kies dan voor volkoren brood met gezond beleg (lees boterham ‘gezond’ voor tips) en eet daarnaast bijvoorbeeld ook wat rauwkost, fruit of een gekookt eitje.
Benodigdheden (voor 2 wraps/personen):
4 eieren
3 el water
paar lepels huttenkase
1 handje basilicum
zout en peper
Bereiding:
1. Kluts de eieren met 3 eetlepels water en breng op smaak met peper en zout.
2. Verhit een scheutje boter of olie in een koekenpan en bak 2 ei-wraps van het ei-mengsel. Om de bovenkant te garen kun je de ei-wrap omdraaien met behulp van een bord, of je laat de ei-wrap langzaam garen tot het ei helemaal gestold is.
3. Snij de basilicum fijn en meng met de huttenkase. Breng op smaak met peper.
4. Laat de ei-wrap even afkoelen op een bord en verdeel het mengsel van huttenkase er over.
5. Rol de omeletten op en snij schuin door.
Lekker als tussendoortje of als lunchgerecht, eventueel met wat brood of een salade.