Duitse biefstuk met uienmarmelade

imgp3520
Wat heb je nodig?
Voor de biefstuk:
400-500 gr tartaar
1 eidooier
1 tl worcestersaus
1 ui, fijn gesnipperd
1 el mosterd

Voor de marmelade:
4 rode uien, in ringen
70 ml rode port
2 tl mosterd
70 ml rode wijnazijn
3 el honing

Hoe maak je het?
1. Meng alle ingrediënten voor de biefstuk. Maak er 4 grote of 8 kleine ballen van en druk ze een beetje plat. Zet ze afgedekt met folie een poosje in de koelkast (10 min is voldoende).
2. Verhit wat olie een klontje roomboter in een pan. Bak hierin de biefstuk, 3-4 minuten per kant.

Voor de uienmarmelade:
1. Verhit wat olijfolie in een pannetje en fruit hierin de uien.
2. Voeg de overige ingrediënten voor de marmelade er aan toe en laat 15 minuten stoven, met het deksel op de pan.

Serveer de Duitse biefstuk met de uienmarmelade. Lekker met aardappelen en rode kool met appel.

0/5 (0 Reviews)