Courgetti met kip, champignons en pestosaus

Courgetti met kip, champignons en pestosaus

Een koolhydraatarm recept voor de liefhebbers, namelijk courgetti met kip, champignons en pestosaus. Een snel, lekker en slank gerecht. Courgette heeft van zichzelf niet een hele specifieke smaak, maar in combinatie met de pestosaus is dat juist erg lekker. Met dit gerecht heb je je portie dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente wel binnen!

Wij zijn geen fanatieke koolhydraatarm-eters, maar zo af en toe een koolhydraatarme dag vinden we wel fijn. Een of twee keer per week eten we als avondmaaltijd alleen groente met een stukje vlees, maar het liefst maak ik er wel echt wat lekkers van. Toch is het altijd wel even zoeken naar een gerecht wat niet te veel werk kost en waar je ook een poosje van vol zit. Dit gerecht is wat mij betreft een blijvertje. Als het voor jou niet koolhydraatarm hoeft kun je de courgetti-slierten ook vervangen door (volkoren) spaghetti. Want ook dat is een lekkere combi met de kip, champignons en pestosaus. Lekker met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

 • 2 courgettes
 • 2 kipfilets, in blokjes
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
 • 3 el groene pesto (verse of uit een potje)
 • 1 el creme fraiche
 • handje pijnboompitten
 • geraspte Parmezaanse kaas
 • zout en peper
 • olijfolie

Hoe maak je het?

 1. Maak met een spirelli of julliennesnijder courgetti-slierten van de twee courgettes. Bestrooi de slierten met een beetje zout.
 2. Bestrooi de kipfiletblokjes met zout en peper. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de kip en knoflook.
 3. Als de kipblokjes gaar zijn bak je de champignons even mee.
 4. Schep de pesto en creme fraiche erbij en roer even door. Laat het geheel warm worden.
 5. Wok de courgetti-slierten heel kort in een koekenpan of wok met een beetje olie, tot ze warm zijn.
 6. Verdeel de courgetti-slierten over de borden en schep daarop het kipmengsel.
 7. Bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

 

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, […]

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ook dit jaar hoop ik weer veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten met jullie te delen. Vandaag een receptje voor bloemkoolrijst met kip stroganoff. Een receptje qR tegelijkertijd lekker is en koolhydraatarm. Tegenwoordig is het erg gewild om koolhydraatarm te eten. Wij […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *