Courgettelasagne met spinazie

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

3 kleine courgettes, in dunne plakken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
700-800 ml tomato fritto/ gezeefde tomaten
600 gram verse spinazie
2 bollen mozzarella, in plakken
1 tl basilicum
1 tl oregano
100 geraspte kaas
handje pijnboompitten
verse basilicum
stokbrood

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Leg de courgetteplakken naast elkaar en bestrooi met zout.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit zachtjes de ui en knoflook. Voeg de gezeefde tomaten en kruiden toe (oregano en basilicum), zout en peper en laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg vervolgens handje voor handje de spinazie toe en laat slinken in de tomatensaus.
  5. Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier.
  6. Schep een dun laagje tomatensaus in een schaal en leg er 1/3 van de courgetteplakken en mozzarella op. Schep weer wat tomatensaus in de schaal en maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laagje tomatensaus.
  7. Bestrooi de schotel met geraspte kaas, pijnboompitten en eventueel nog wat verse basilicum.
  8. Bak de lasagne 45 minuten in de oven.

Serveer de lasagne met stokbrood en een lekker glaasje rode wijn.

0/5 (0 Reviews)