Borrelhapjes met vis van Princes

Borrelhapjes met vis van Princes

Vandaag deel ik een aantal ideeën voor borrelhapjes met jullie, gemaakt met verschillende soorten vis van Princes. Princes Foods heeft ontzettend veel keuze aan vissoorten: makreel, ansjovis, zalm, makreel, etc. De vis is van hoge kwaliteit en wordt met zorg gevangen (te zien aan het MSC label). Ideaal om altijd wat blikjes in huis te hebben. Als je onverwachts gasten krijgt heb je altijd wat in huis om lekkere hapjes mee te maken.

Wij zijn gek op hartig, dus bijna elke zondagavond maken we wel een borrelplank met lekkere borrelhapjes. Daarbij kies ik vaak voor een mix van kaasjes, rauwkost, olijven en salade met broodjes of toastjes.

Vandaag wil ik vier soorten hapjes met jullie delen die je kunt gebruiken om een lekkere (vis)borrelplank mee te maken: twee soorten salades (om op een broodje of toastje te serveren) en twee soorten pincho’s. Een pincho is een sneetje brood met daarop een of meerdere ingrediënten en vaak een prikkertje er door heen.

Pincho betekent ‘ doorn’  of ‘ stekel’  wat verwijst naar dit prikkertje. De pincho’s komen oorspronkelijk uit Spanje. Vooral in Noord-Spanje zijn veel tapasrestaurants met een buffet of bar waar je langs kunt lopen om verschillende pincho’s te kiezen. Aan het einde van de avond reken je de hoeveelheid prikkertjes af. Pincho’s kun je maken met bijvoorbeeld ham, gegrilde groente, olijven of vis. Ik heb gekozen voor eenvoudige pincho’s met ansjovis en makreel.

Onder de foto vind je de recepten van de verschillende borrelhapjes.

Pinchos met ansjovis en geroosterde paprika.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Bak een afbakstokbroodje af in ongeveer 10 min op 180 graden.
  2. Laat ondertussen het blikje ansjovis uitlekken en dep de ansjovis droog.
  3. Snij 1 geroosterde paprika in reepjes (ongeveer even breed als de ansjovis).
  4. Prik daarna een olijf op een prikker en vouw de ansjovis en de paprika in een S om de olijf.
  5. Snijd het afbakstokbrood in schijfjes en prik de prikker met ansjovis en geroosterde paprika erop.

 

Toastjes met makreelsalade

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?

  1. Snij een halve ui en een augurk in kleine stukjes.
  2. Meng een blikje uitgelekte makreel met een eetlepel mayonaise, een scheutje citroensap en de ui en augurk.
  3. Breng de makreelsalade op smaak met zout en peper en serveer op een toastje.

 

Pinchos met wasabimayonaise en makreel 

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Bak een afbakstokbroodje af in ongeveer 10 min op 180 graden tot deze mooi bruin is.
  2. Meng ondertussen 2 mayonaise met een klein dotje wasabi en een paar druppels citroensap.
  3. Snijd het afbakstokbrood in plakjes en smeer ze in met de wasabimayonaise.
  4. Leg  daarna een paar stukjes van de uitgelekte makreel op de broodjes.
  5. Maak het geheel af met een stukje zongedroogde tomaat en prik er vervolgens een prikker in.

 

Toastjes met tonijnsalade

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Meng een uitgelekt blikje tonijn met een eetlepel mayonaise en een eetlepel kappertjes.
  2. Snipper vervolgens een halve ui en snij ongeveer 5 zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  3. Voeg dit bij de rest en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de tonijnsalade op toastjes.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Makreelquiche met paprika en prei

Makreelquiche met paprika en prei

Voor het tweede recept met vis uit de oven voor Princes, maakte ik deze makreelquiche met paprika en prei. Het is al weer even geleden dat ik een quiche maakte, omdat ik door de weeks niet altijd de tijd heb om taart te maken en […]

Picknick recept: Wraps & bagels met tonijn

Picknick recept: Wraps & bagels met tonijn

Vandaag een picknick recept voor bagels met tonijnsalade en wraps met vitello tonnato. Twee heerlijke lunch-gerechtjes met tonijn. Deze gerechtjes zijn superleuk om mee te nemen als je gaat picknicken. Vandaag is het tegen de verwachting in lekker weer, dus wie weet gebruik jij zo’n […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *