Bloemkool-curry


Benodigdheden (voor 4 personen):
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 tl. sambal
400 gr kalkoen (of kipfilet), in blokjes
halve bloemkool, in roosjes
1 rode paprika, in blokjes
2-3 el currypasta
1 blik kokosmelk
1 blik tomatenblokjes
zout en peper
evt. 1 handje amandelschaafsel
4-8 stuks naan met knoflook en koriander
mangochutney

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Fruit de ui in een scheut olijfolie. Voeg de sambal en knoflook toe en bak even mee.
3. Voeg de kalkoen toe en bak deze al roerend aan alle kanten bruin.
4. Voeg de bloemkool, paprika en currypasta toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
5. Schenk de kokosmelk en de tomatenblokjes erbij en laat het geheel 10 minuten sudderen.
6. Bak ondertussen de naans af in de oven.
7. Rooster eventueel een handje amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Serveer de bloemkoolcurry met daarover het amandelschaafsel, samen met de naans en mangochutney.

0/5 (0 Reviews)