Amaretto Panna Cotta

Amaretto Panna Cotta
Maak je kerstdiner compleet met dit heerlijke kerstdessert: Amaretto Panna Cotta. Een lekker, romig en feestelijk dessert. Het makkelijke aan panna cotta vind ik dat je het van tevoren al klaar kunt maken. Je hoeft dus niet tijdens het kerstdiner nog de keuken in om het dessert te maken. Je haalt het zo uit de koelkast.
Het laagje stoofperenvocht staat heel mooi, maar is wel nog even wat extra werk. Je kunt in plaats daarvan bijvoorbeeld ook wat geraspte chocolade of cacaopoeder over de panna cotta heen strooien.
Wil je een alcoholvrije variant maken, gebruik dan de amarettosiroop van Monin in plaats van amaretto. Dan kunnen ook de kids meegenieten van dit heerlijke dessert.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 ml slagroom
  • 1 tl kaneel
  • 40 gr suiker
  • 1 eetlepel amaretto
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 ml stoofpeertjesvocht

Hoe maak je het?

  1. Breng de slagroom langzaam aan de kook. Voeg de kaneel, suiker en amaretto toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  2. Week 3 gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en roer door het roommengsel.
  3. Verdeel de room over 4 glaasjes en laat dit in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.
  4. De laatste stap voer je pas uit op het laatst. Breng het stoofpeertjesvocht langzaam aan de kook. Week 1 gelatineblaadje in koud water, knijp uit en roer deze door het vocht. Laat afkoelen tot het goed lauw is en verdeel over de glaasjes.
5/5 (1 Review)

Vergelijkbare berichten

No bake cheesecake met aardbeien

No bake cheesecake met aardbeien

Dessert in een glaasje. Ik houd er van! Deze ‘cheesecake in a jar’ hoef je niet te bakken en is gemaakt met volle geitenmelk van Betsie’s geitenzuivel. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik cheesecake een keer met wat anders wilde proberen dan met gewone melk. Geitenmelk […]

Garnalenkroketjes

Garnalenkroketjes

Deze garnalenkroketjes zijn heerlijk als voorgerecht, bijvoorbeeld voor het kerstdiner. Ook zijn ze lekker als hapje bij de borrel. Wij serveerden ze als onderdeel van een drietal voorgerechtjes: een garnalenkroketje, een zalmbonbon en paling op toast met wasabi mayonaise. Oftewel een trio van vis. De […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *