Ajam pedis (hete kip)

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo kipdijfilet, in grote stukken gesneden
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • stukje verse gember van 1 cm, geraspt
  • 1 a 2 eetlepels palmsuiker
  • 1 trassi-tablet
  • 4 el tomaten passata
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • zout en peper

Naar wens:

  • rijst
  • wokgroente of komkommer

Hoe maak je het?

  1. Bestrooi de stukken kipdijfilet met zout en en peper.
  2. Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de kip rondom bruin. Als de kip bruin is haal je hem uit de pan.
  3. Maak een kruidenmengsel in de vijzel met ui, knoflook, gember, sambal, suiker en de trassi.
  4. Bak het kruidenmengsel aan in dezelfde koekenpan totdat de ui zacht is geworden.
  5. Voeg de tomaten passata en geraspte citroenschil toe. Schenk een scheutje water in de pan en roer de saus een beetje los. Voeg indien nodig nog wat zout, peper of een snufje suiker toe.
  6. Doe de kip terug in de pan en schep ze even om zodat ze bedekt worden met de saus. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 25 minuten sudderen.

Serveer op een broodje met sla en komkommer of met rijst en komkommerplakjes en/of beetgare wokgroenten

0/5 (0 Reviews)