Zomerse salade geitenkaas met bietjes en spinazie

Zomerse salade geitenkaas met bietjes en spinazie

Op zomerse dagen, maar ook in het weekend eten wij regelmatig een salade als maaltijd. Een salade is namelijk snel gemaakt en gezond. Ik probeer daarbij regelmatig nieuwe combi’s uit. De combi bietjes, spinazie en geitenkaas was erg geslaagd, dus het recept voor salade geitenkaas met bietjes en spinazie wil ik graag met jullie delen.

De salade is heerlijk als lunch of als avondeten, maar kan ook als bijgerecht gegeten worden bij de barbecue. Zowel bietjes als spinazie zijn een superfood, dus dat maakt deze salade ook nog eens supergezond.

geitenkaassalade met rode biet

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • paar handjes verse spinazie
  • 3 a 4 voorgekookte bietjes, in blokjes
  • 4 plakjes geitenkaas
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • handje walnoten in stukjes
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Verdeel de spinazie over de borden.
  2. Meng de olijfolie met balsamico en een beetje peper en zout. Giet dit over de spinazie.
  3. Verspreid de blokjes biet over de spinazie.
  4. Verkruimel de geitenkaas er over en garneer met stukjes walnoot.
0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Vandaag een heerlijk recept voor vegetarische hartige taart. Hartige taart is lekker en leuk om te maken. Je kunt makkelijk variëren door zelf de ingrediënten te kiezen die je lekker vindt. Vandaag een vegetarische variant met prei, geitenkaas en walnoten. Eén keer per week proberen […]

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Vandaag, zo vlak voor de kerst, een heerlijke pasta voor in de winter of herfst: pasta met pompoen, champignons en saucijs. Alleen al om te zien is het een superleuk gerecht. Het is ook nog eens makkelijk te maken en supergezond. Pompoen bevat namelijk veel […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *