Kip uit een pannetje

Benodigdheden (voor 4 personen):
125 gram spekreepjes
500 gram kipfilet, in blokjes
1 ui
1 teen knoflook
2 blikjes tomatenpuree
2 el bloem
300 ml rode wijn
1 rode paprika, in blokjes
2 tl provencaalse kruiden
peper en zout
4 ovenpannetjes met deksel

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snipper de ui en pers de knoflook.
3. Bak de spekreepjes uit in een koekenpan. Voeg de kipfilet toe en bak het vlees bruin aan.
4. Bak de ui en knoflook mee en daarna ook de paprika.
5. Schep de tomatenpuree en bloem er door. Bak nog 1 minuut.
6. Schenk de wijn al roerende in de pan. Voeg de provencaalse kruiden toe en eventueel nog peper en zout naar smaak.
7. Verdeel het kipmengsel over de pannetjes en bak ze in 30 minuten verder gaar in de oven met de deksels op de pannetjes.

Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels en eventueel nog wat extra groenten of sla.

0/5 (0 Reviews)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *