Bami Goreng

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 300 gr mie nestjes (of 300 gr volkoren spaghetti voor de gezonde variant)
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 kleine prei, in stukjes
  • 1/4 witte kool, in reepjes
  • 100 gr tauge
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 winterpeen grof geraspt
  • (of 400-700 gr Oosterse wokgroente)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en peper
  • evt. 2 eieren voor de omelet

Voor de marinade:
3 el ketjap manis
2 tl kurkuma
1 tl komijn
2 tl gemberpoeder
2 tl korianderzaad
2 tl sambal

Bereiding:
1. Maak een marinade van ketjap manis, kurkuma, komijn, gember, koriander en sambal. Laat de kip hierin 30 min marineren.
2. Kook de mie zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel de mie na het afgieten gelijk af met koud water en zet het apart.
3. Fruit ondertussen de ui en knoflook aan in wat olijfolie, op hoog vuur.
4. Voeg de kip toe. Bak bruin aan.
5. Voeg vervolgens alle groenten toe en bak deze mee tot ze beetgaar zijn.
6. Als je het lekker vind kun je ook stukjes omelet toevoegen. Kluts dan 2 eieren in een kom en voeg wat peper en zout toe. Bak in een koekenpan aan beide kanten, tot een omelet. Snij de omelet in stukjes en voeg deze toe als de groenten gaar zijn.
7. Voeg tot slot ook de mie toe aan het kip-groentemengsel. Roer het geheel goed door elkaar en breng eventueel nog wat meer op smaak met sambal, zout en peper.

Serveer de bami met zelfgemaakte sate en kroepoek of met Chinese zoetzure kip. Eet smakelijk!

  • Als je de bami zonder kip wilt eten voeg je de kurkuma, komijn, gember, koriander en sambal toe na het fruiten van de ui en knoflook. Ketjap manis voeg je toe naar smaak. Ga vervolgens verder met stap 5.
  • Je kunt in plaats van de kip bijvoorbeeld ook hamblokjes toevoegen. Maak dan het recept zoals hierboven en voeg de hamblokjes toe tegelijk met de mie.

 

0/5 (0 Reviews)